tisdag, mars 31, 2009

Oriental hotel, Pattaya, Muay thai och cooking class

Hejsan, då var det dags för lite uppdatering igen.. en vecka har gått och vi har igen hunnit med en massa olika saker.
Efter thai boxningen förra onsdagen var det dags för lite skolarbete på kvällen med Sansku och Ellu, vi skulle ha en presentation den 31.3. Vi fick själva välja ämne så länge det handlade om ngt med turism. Vi valde att berätta om Lappland och Levi. Ganska kort blev vårt möte, flexibla som vi e bestämde vi oss snabbt för att Z och jag skriver om Levi eftersom jag jobbat där och S och E tar om Lappland. Presentationen hölls idag och vi fick ett A, högsta betyg alltså. Tack Dr. Wanchai för det :)

På torsdagen 26.3 var det dags att dra iväg till Bangkok redan kl.08.00. Vi skulle få besöka Mandarin Oriental Hotel, ett av världens lyxigaste hotell. Lite krångel med chauffören hade vi eftersom han itne kunde ett ord engelska men men vi kom fram iaf. Här e d inte konstigt att man stiger ur bilen mitt i ett trafikljus och går å frågar ngn om vägen, skulle detta ske i Finland så vet jag inte hur folk skulle reagera. Men vi kom fram, lite sent men sabai sabai..int ere brååttom naastans ;)
Det var nog en upplevelse måste jag säga. Jättefina rum och vilken service alltså!! Vi skulle dricka kaffe och äta tårta där tyckte Dr. Wanchai så när vi sett på ngra rum gick vi ner till cafét eller vad det nu var.. en fin paviljong var det iaf. Servitörerna satte tygservetterna i famnen på oss och kom med brickor fyllda med bakelser varifrån vi fick välja vilken typ av bakelse vi ville ha. Shit va man kände sig uppassad!! :) Heeelt kiva! Allt detta kostade ca 300 bht, vilket är ca 6-7€. Så det var inte så himla dyrt ändå för att vara ett lyxigt hotell, men ändå såå bra service.
Sedan åkte vi över floden som hotellet låg bredvid för att besöka deras spa. Jättefint spa, synd bara att man inte fick ta bilder inifrån behandlingsrummena de var så läckra.
Vi gick runt lite på området, genom lite parker och sånt och sedan var det dags att börja dra sig tillbax till Rangsit. Men oj vilken häftig upplevelse det var att få vara på ett sånt fint hotell..alla man såg där såg såå rika ut :P å där stod vi finnar i våra skolkläder och såg säääkert ganska så borttappade ut :)
Sedan när vi kom tillbax till skolan hade vi vanlig lektion med Wanchai och sedan fick vi sluta tidigare eftersom vi också börjat tidigare i skolan den dan. Han e no gullig dendär Wanchai, lite senil men gullig och vänlig.

Till fredagsmorgonen kl.07.00 hade vi beställt en skolvan som skulle ta oss till Pattaya för en partyweekend.. Alla såg lite trötta ut när vi skulle åka iväg men efter ngn timme var alla på G och musiken ljöd ur högtalarna "don't worry...beee happyy!" :) Skönt gäng var vi som åkte iväg också, roligt att ha fått så många nya vänner, även finska sådana :)
Efter en tretimmars bilfärd var vi framme..lite konfunderade var vi eftersom det skall ta drygt 1-2 timmar att komma till Pattaya. Det är väldigt nära till Bangkok serni, men så är ju thailändares lokalsinne också lite dåligt :P Men man blir väldigt fort van med detta :)
Vi checkade in på ett hotell som hette LK Metropole som låg ganska nära till stranden och bargatan.. Finaste hotellet som vi har bott på under våra resor, 1000bht för 2 personer och natten. Eli 20 € för en natt delat på två personer och vi var 3 i vårt rum.. så det blev riktigt billigt, och lyxigt!
Dagen spenderades på beachen en bit bort från vårt hotell eftersom beachen nära oss inte var så lyckad..smutsigt ryktades det att den var. Inte för att den stranden vi var på var bättre, det luktade skit och sanden var ganska så grov. Men men en dag på stranden räckte nog, alla var lite röda när vi kom hem den eftermiddagen. Sen solade vi och badade i våra lyxiga pool en stund innan vi for up och vilade oss innan middagen. Middagen åts på hotellet, och den servicen var nog väldigt slö måste jag säga. Tog säkert 30 min innan vi fick våra drickor och maten kom typ 20 min senare. Maten var dock väääldigt good :) Sen var det dags att ge sig ut i vimlet på walking street i Pattaya. Lite skrämmande var det att se alla dessa ladyboys och karlar som drar i en och säger "ooh so sexy!! why so sexy??" å lite annat också.. men vi kan lämna det där tror jag. En upplevelse var det iaf, god eller dålig vet jag inte men intressant. Vi dansade halva natten och umgicks, sjuka öron hade vi alla efter den kvällen eftersom de spelade såå sjukt högt med musik på Lucifer. Men bra musik och trevligt sällskap :)

Lördagen spenderades vid hotellpoolen med största delen av gänget.. Sol och goda snacks :)
På kvällen åt vi italienskt och drog vidare till walkingstreet, men vi skulle ha en lugn kväll nästan alla. Vi började med att kika in en cabaret som var gratis och det var roligt. Man känner sig väldigt okvinnlig ibland måste jag säga när man ser dessa små killar som dansar och sminkar sig oootroligt mycket. Svårt att veta vad de har för kön egentligen :P Uppmärksamhet fick vi allafall och en av flickorna fick sig en liten beundrare ;) Vi falangflickor får nog ganska mycket uppmärksamhet också ;) ibland bra ibland dålig.
Kvällen skulle bli kort men plötsligt var klockan mycket mer än planerat och vi hade hunnit prata me nån kille som hade startat ett företag här i Thailand..han var hemma från UK och ville ha oss som modellflickor för hans företag men nej nej.. Så lätta var vi inte iaf..men trevliga att prata med var dom och de lärde oss lite thai också. En helt lyckad kväll var det som slutade i Lucifers pub med lite skön trubadursång :)

Söndagen var det lite tröttsamt för alla men vi drg oss ner till poolen för att dra det sista ur solen och helgen. Hemfärd blev det kl.17.00 med en van som Kaj och David fixat från hotellet som vi bott på. Chauffören var lite osäker på vart vi skulle men vi hamnade helt rätt, fast vi snurrade på i lite suburbs i BKK en stund.. Heelt otrolig chaufför, smidigaste resan hem någonsin :) Dock får man nog vara lite rädd när dom kör på motorvägarna här..de filar på som gäälningar och har nog ingen koll på hastighestmätaren ibland. Men vi kom hem säkert iaf :) En väldigt trevlig resa var det med hela gänget än en gång! Thanks everyone!

Igår så var det då måndag igen och dags för skolan. Vi hade spa lektioner med Rosa och vi fick lära oss att vika handdukar, göra ansiktsmakser och te samt vika lotusblommor :) Riktigt rolig lektion. Bilder finns på facebook för den som är intresserad. Sen mot kvällen var det återigen dags att sätta på sig muay thai shortsen och dra iväg till gymmet. Alla flickor ur hospitality gruppen hade köpt en cellulitkräm av Rosa som vi skulle sätta på oss innan träning.. Detta var ngt som vi senare skulle få ångra. Allas lår kändes som de skulle vara on fire och vissa hade glömt att tvätta händerna efter insmörjningen så deras händer brände också och jag själv hade fått lite av smörjan under näsan och på hakan. Det brände!! Hoppas iaf att det hade ngn effekt efter vad det brände ;) Träningen var annars riktigt bra, vi fick lära oss nya steg till waikrun (den dans som görs innan man börjar en match för att hylla tränaren, buddha och kungen). Riktigt roligt :)

Idag har vi haft en lång dag med de sista lektionerna i Marketing och Hotel Management. Nästa vecka har vi tenter i de ämnena och sedan drar vi iväg till Phuket för att fira Songkran och resa lite mellan öarna där runtomkring.
Sen ikväll har vi haft cooking class där vi gjorde cashew nötter med kyckling, paprika och ris samt klibb ris med mango och kokosmjölk sössö-sås till efterrätt. Supergott :) Ska verkligen börja göra sådan här mat när jag kommer hem!! Bilder på läckerheterna finns också på facebook om ni har tillgång till detta fenomen :)

Imorgon är det onsdag och vi har spa lektion och då skall vi ha yoga direkt från morgonen. Ska bli intressant. Har aldrig tidigare provat på yoga, eller bara poweryoga ngngång i gymnasiet så roligt skall det bli :) Imorgon är det också fotbollsmatch mellan IC kontoret och finska utbytesgruppen..jag skall dock bara vara där och hejja på.. skall senare smita iväg med johanna och äta lite av de thailändska hospitality studerandes tent mat som de skall tillreda :) Vi blev inbjudna idag av vår adjang i cooking class och det är oförskämt att tacka nej till en inbjudan så vi tänkte att vi skulle dra iväg dit och käka lite good thai mat.. gratis ;)

Sedan på torsdag är det spadag för oss på hospitality linjen så jag skall få en helkroppsmassage eller aromatherapy för 400 bht på ett spa som en tant på skolan har. Ska bli skönt att bli lite bortskämd med sånt nu igen ;)

Sen till helgen blir det väl Bangkok igen eftersom vi måste läsa till tenterna nästa vecka. Skulle vara kul att besöka Sirocco och Bayok tornet.. (jag tror det heter så). Men vi får se vad som händer, här ändras planerna ganska fort, inte mej emot :)

Nu får det vara bra för idag. Ha det så bra alla och vi hörs igen om ett par dagar. Åtminstone före jag drar ner till Phuket och solar en dryg vecka.

puss och kram på er! <3

1 kommentar:

  1. Jag skrattar högt åt de lustigheter du beskriver och jag blir nästan knäpp av att läsa hur mycket skoj ni har och hur mycket ni hinner uppleva. OJ, om man fick byta ut en regnig grå dag här till en varm och rolig dag där!

    Sköt om er, saknar er!

    Kram

    SvaraRadera