måndag, mars 02, 2009

Koh Samed och food poisoning

Helgen var underbar på Koh Samed. Färden började kl.07.00 på lördag morgon och alla var i tid!! *tummen upp för det*
Färden tog ca 4 timmar och vi pausade en gång på ett ställe som jag inte alls vet vad som heter.. Sen tog vi speedboat över till ön, det tog bara ca 5 minuter :) Sen steg vi iland i turkosblått vatten och en kritvit strand tog emot oss :) Kan det bli bättre?? Tror inte det.. Vi tog in på ett hotell och drog på oss bikinin och drog ner till stranden. Det sa bara poff så var alla försäljare där och skulle sälja saronger och frukt, glass och väggbonader, hennatattoos och allt möjligt. Lollo som blivit prutningsdrottning här i landet började direkt pruta om en massa saronger och man hörde hennes röst överallt "nononoo, 150 baht?!" :) Heheh!
Sen kom massagetanterna, åååh! VI kunde inte stå emot massage, så jag provade på thai massage vilket kostade 200 baht. Det är ca 4 euro!! FYRA EURO! Fattar ni, hur billigt som helst och jag har int vari med om någo skönare. Verkligen värt pengarna :) Häftig upplevelse när plötsligt en liten kvinna står på ens baklår med hela sin kropp som tyngd och det gör inte ens ont! :) Häftigt! Alla provade på ngn slag av massage, jag tog även en manikyr och pedikyr samt skrapning av fötter.Hon tyckte nämligen att mina fötter var lite skarpa på undersidan *heh* Det var skönt också, har aldrig haft så fina naglar tror jag :)

Mot eftermiddan och kvällen började vi dra oss undan solen för vi märkte att vi fått lite väl mycket röd färg i skinnet.. Alla var ganska brända lite varstans.
På kvällen ordnades barbecue längs hela stranden med eldslukare och fyrverkerier, häftigt! Vi satt på en restaurangs små mattor och underbart sköna kuddstolar och åt middag i månskenet. Riktigt mysigt!
Sen var det dags för lite party så vi sökte upp de andra och beställde in en hink me lite gott dricka. Det blev en riktigt fartfylld kväll som slutade redan en 2 tiden för z å mej eftersom vi var så trötta efter att ha legat i solen hela dagen. Dessutom dansat som tokar på dangsolvet i värmen.
Söndan kom emot och jag vaknade första gången en kvart före 7 av ett sorl som jag inte förstod vad det var.. kom sedan fram till att det var tuppar som gal efter att ha legat och tänkt en stund. Somnade sen om och vaknade en timme senare när regnet smattrade mot taket och det bullrade! Vilket regn alltså! Och gud va skönt det friskade upp luften. Söndan blev ganska mulet men lika bra så efter att vi bränt oss så mycket. Vi käkade frukost sov lite till och checkade ut tolv. Vi gick ner på stranden och slackade lite, tog en fotmassage och njöt lite till innan vi skulle ge oss av en 4 tiden till fastlandet. Lite problem med kommunikationen/språket hos båtförarna och båtföretagen men hem kom vi oss iaf. Där stod vår skol van och väntade på att skjutsa oss hem. Skönt att komma hem till "civilisationen" igen. Egen säng och egen dusch.
Plötsligt började folk må dåligt ngn timme efter att vi kommit hem men ingen tänkte mera på det. På måndan sen började folk må väldigt dåligt och sprang på vessan hela tiden. Det var ett faktum, food poisoning för hälften av de som varit på Koh Samed. Mina två kompisar ligger nu inne på sjukhuset för observation, så ikväll e jag ensam i rummet. D e tråkigt för vi har kommit varann väldigt nära nu denna vecka redan!
Idag så har vi annars haft vår första riktiga skoldag och det stod thai på schemat. Var lite tråkigt att ha samma ämne hela dagen men jaa så e d nu bara. Kiva att lära sig lite fraser iaf :) Imorogn är det samma sak, thai hela dagen sen på onsdag ska vi på besök till ett spa i Ampawa och torsdag så blir det resa med skolan till Ayutthaya (ryktas det iaf) :) Ska bli kul. Hoppas bara att alla tillfrisknar snabbt från detta!
Tack för ikväll vänner hemma i finland, saknar er och A väldigt mycket ikväll :(
Ps. bilder får ej att ladda upp ikväll, dom kommer en annan kväll:)
gonatt på er!
xoxo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar