måndag, mars 09, 2009

2 veckan i Thai

Förra veckan började ju inte så bra med al magsjuk som fanns i lägret å tur som det var så klarade jag mig undan det. Järnmaga som jag tydligen har ;) Veckan slutade dock bättre med en weekendtrip som skolan hade ordnat till Ayutthaya.
Men första tänkte jag bara berätta lite snabbt att vi också hann med ett företagsbesök förra veckan. Resan gick till ett spa som hette Pludhaya och ligger i Ayutthaya. Ett väldigt fint ställe lite mitt i aavikko, men vilken oas sen. Söta små hus, lugnt och fint.. vatten som porlade och jättesnälla och mysiga människor som jobbade där. Det kan nog inte finnas nå otrevliga thailändare tror jag.. dom e bara rätt igenom snälla. Vi fick en rundtur på spa:t, kollade lite rum å sånt å sen förstås spa anläggningen där man kunde få alla olika behandlingar. Vi fick också lära oss att ett spa har 4 förutsättningar... smak, doft, ljud och image. Detta spa var väldigt thailändskt om man ser på inredning och behandlingar. Roligt att få se lite annorlunda typer av spa istället för de finska kalla span som man har sett. Här är allt gjort med känsla och tanke bakom. Jag gillar det skarpt! :) Tyv'ärr e internet så dåligt här att det tar en evighet att ladda upp bilder så ni kan kolla in bilder på facebook om ni vill :)

På torsdag morgon stack vi iväg med skolan och lärarna från IC (international college) på en weekendtrip till Ayutthaya. På programmet stod att se x antal wats (tempel), elefantridning, paintball samt aktiviteter vid CRMA:s område (CRMA= Chulachomklao Royal Military Academy).
På torsdan kollade vi mest in tempel och ett av dem var What Phananchoeng.. Lite svårt att hålla reda på alla tempel vi besökt hittills och vad de heter. Nåjaa vi såg på lite buddhastatyer, väggmålningar, jag blev välsignad av en munk och han kasta vatten på mej.. (hoppas det för lycka med sig) :)

På fredag var det dags för elefantridning och Wat Mahatat. Där finns buddhan som är inväxt i ett träd. De sägs att burmeserna har gett huvudet till Thailand som ursäkt för det krig som skedde för länge sen. Det fanns också ngt annat som dom trodde var orsaken till att buddhahuvudet finns inne i trädet men jag minns inte riktigt vad det var..

På fredagkväll fick vi också ta emot en "välkommen hem gest" som skall vara tradition här i Thailand. Vi fick 6 st vita snören med en boll på i mitten fastknutna runt vår vänstra handled. Varje adjang som knöt fast bandet "bad" för oss eller önskade oss lycka till i livet. Vissa önskade oss ett bra liv, en bra man och en bra familj. Andra önskade att vi skulle få vara friska och att skolan skulle gå bra och att man skulle orka studera flitigt under hela vår tid i Thailand. Pii' Thai som är vår huvudsakliga ledare blev så rörd av det hela att hon började gråta lite i slutet.. och när man fick sin välsignelse så ville hon bara ta i en och visa att hon tycker så mycket om oss alla studenter från Finland. Jag blev själv lite rörd när man satt där i mörkret bland alla ljius och rökelser som dom hade förberett för oss (utan att vi visste om det). Det spelades musik under tiden som man kröp omkring på golvet och fick sina band fastknutna. Det slog mej att jag aldrig har känt mej så välkommen ngnstans förut som här i landet. Dom tar en till sitt hjärta direkt om man bara visar att man vill lära sig ur det funkar i thai.. :)

På lördag sen var det dags för helgens höjdpunkt för de flesta. Vi skulle få thaimassage gratis från skolan. Vi kom till ett riktigt fint spa i Ayutthaya, minns inte vad det hette dock :(
Där fick vi dela upp oss i 4 grupper och man fick en timmes massage per person. Medan man väntade på sin tur fick man sola vid det vackra poolområdet.
Jag provade ju på thaimassage första helgen vid Koh Sahmed men detta var nog lite bättre måste jag erkänna. Till en början fick man byta om till lösa kläder som man ska ha under thaimassagen. Detta var bra för jag löste så mycket skinn under den dagen.. tack vare solbrännan på mina vader :(
Hon var duktig min massör. Hon tog i precis så mycket så att det gjorde lite ont men inte alltför. Hon bände tår och fötter, lår och benen.. Knäckte lite kotor och masserade så skönt så skönt.
Det som var lite roligt var att killarna var mest pito under massagen. Man hörde stön och vissa var nog riktigt rödögda när de kom ut ur salen.. Heh. En häftig upplevelse var det iaf :)

Vi kom hem ganska sent på lördag kväll, vilket vi börjat vänja oss med nu.. ingenting stämmer enligt skolans schema.. allting har en viss tendens att ta lite längre. :P Iofs så har vi inte bråttom nånstans :)
Vi hade tänkt dra iväg till Kao San Road med hela gänget då på lördagkväll men det blev att vi stanna kvar på Bantawaan å spelade gitarr och sjöng. Kaj sjöng och spelade mest men han e också bäst på det :) En riktigt mysig kväll blev det.

Igår söndag slappade vi vid poolen och sen mot kvällen tog vi taxi till BTS och Mochit station (skytrain) och shoppade lite vid MBK som är ett jättestort köpcentrum. Precis när vi steg av tåget så hörde vi rikssvenska, ganska skönt att höra lite nordiska språk bland all thai :)

Idag har vi varit i skolan och lärt oss lite om spa historia och marketing segmentation. Riktigt ok dag, trots att ac i skolan inte fungerar pga. att de andra eleverna har springbreak och det finns inga andra elever i skolan förutom vi. :S Nåjaa vi överlevde dagen iaf.

Kan skriva lite mera imorgon, ska dra ner till poolen nu och svalka mej lite. Här är jättevarmt redan och det sägs bli bara varmare :)

Ha d bra Alla! Sakner er !
x0x0

1 kommentar:

  1. Låter som ni har de super :)
    Fortsätt skriv och håll oss uppdaterade!

    SvaraRadera