tisdag, mars 24, 2009

cooking class

idag har vi haft cooking class och det var intressant och roligt :) God mat fick vi till dessutom i våran grupp. Till en början fick vi se på när adjang (lararn) gjorde den mat vi skulle göra och hon var väl förberedd med mat klar i kylskåpet för att gå vidare till nästa steg. Precis som på tv !! :) hehe! Nåjaa till först börja hon visa hur vi skulle göra vårrullar med nötkött,kål,morötter och nå konstiga svampar som hon kallade för "rat ears", vilket dom verkligen liknade!! Huuua! Nåja goda var dom iallafall i rullarna. Det var inte alls så svårt att sen göra nudlarna som jag trodde att det skulle vara, trodde att de små kuverten skulle gå sönder men dom var ju väldigt flexibla och mjuka. Lite kladdigt var det när man skulle limma fast hörnen men roligt :)
Andra rätten var kyckling med äggplanta och basilika blad samt nå kaffir lime blad (de doftar riktigt underbart de där bladen). Det innehöll också kokosmjölk så detta blev lite mera av en gryta som vi åt med ris sen. Jättegott och eftersom vi fick själva krydda med chili så var det inte så hemskt starkt! Riktigt nice måltid vi fick till där med Jannica, Madde, Louise och Jenna :)

När vi kom ut från lektionen var det alldeles mörkt utanför eftersom lektionen hade börjat 16.30 och vi slutade ca 19.00. När vi kom ut på skolplanen såg man bara hur det blixtrade i fjärran, riktigt mycket och bara på ett ställe hela tiden. Det var en häftig syn, det bara liksom upprepade sig hela tiden.. Vitsi va naturen e annorlunda här i Thailand, man får nog vara me om ett å annat.. regnskurar och åskskurar och diverse andra åskfenomen.

Jaa, jag kan ju berätta att vi hade muay thai igår och det var så roligt men OJ så tungt. Känner mej nog aningen trött i kroppen idag. Imorgon är de dags igen och då är det dags för sparkar :) Jee, då får man riktigt börja ta i. Det här e noog ngt som jag kunde tänka mig att hålla på med sen när jag kommer tillbax till finland. Hoppas man skulle kunna hitta ngn klubb som håller på i Vasatrakten :) Ska försöka ta lite foton imorgon så ni får se vad vi riktigt håller på med på måndag och onsdag kvällarna.

Till helgen styr vi kosan mot Pattaya. Har egentligen inget behov av att se stället med alla dess horor osv. men jag vill bara ut till beachen och catcha bruna ;)

Så vi får höras sen igen när det passar bäst här mellan alla resor och skolan :)

Ha d bra alla! Saknar er! Kom nu för allt i väärlden ner och hälsa på oss :))

Puss och Kram ! <3

1 kommentar:

  1. Hej kusin Sofia!

    Vad roligt det är att läsa om din vardag i Thailand. Här på Strande väntar vi på våren, soligt men kallt idag. Sköt om dig!

    Kram Ulrika

    SvaraRadera