söndag, januari 09, 2011

VISA RUN och ansökan

Idag har jag varit i sängen hela dagen pga att jag kände mej krasslig med feber och magen var sig inte precis lik som den var innan VISA run igår till Burma. Undrar om det kunde ha varit maten som vi käkade där igår som gjorde att magen inte vill samarbeta idag. Vi fick nämligen lite kall thaimat igår på eftermiddagen efter att vi varit i Burma och fått förnyat våra visum. Borde nog kanske inte ha ätit av maten..den var som sagt lite sval när vi fick den. Nåja, det börjar kännas bättre efter lite imodium och massa vatten idag. Tror jag vågar mej ner en sväng till gatuköket här nära för lite riss med kyckling och sweet and sour.
Vi gjorde som sagt vår VISA run igår med 4 andra TuI kollegor härifrån Phuket. Vi valde att låta företaget sköta vår visa run (billigaste så) :P så vi fick sitta i buss totalt 12 timmar för att ta oss till Burma och får förnyat våra visum. Nu gäller visumet i tre nya månader till. Förhoppningsvis får jag förnyat det en gång till när jag åker hem på min semester i februari-mars.
Resan igår var inte så värst spännande förutom minivan turen som kördes av en galen thai människa. Jag har nu varit med om dödsuplevelser i minivaner i Thailand 2 gånger och igår trodde jag faktistk att vi skulle dö. Han körde som en tok och gjorde såna omkörningar jag inte trodde att var möjliga.
Vi åkte alltså först minivan i 6 timmar, sen var det dags för att ställa sig i immigrations kön för att få visa att gå in i Burma och sedan tillbaka för att få ett nytt stämpel å få tillåtelse att vistas 3 månader till i Thailand.
Allting gjorde självklart thaistyle så det var ganska sabaisabai på arbetstakten vid immigrationen. Slutligen blev vi satta i en "longtailbåt" med ca 30 andra människor för att sedan åka över till Burma (tog ca 15 min) och sedan var vi i Burma ca 10 min för att sedan åka tillbaka till Thailand för att få ett nytt datumstämpel. Vi hann tyvärr inte se mycket av Burma förutom hamnen och det "immigrationskontor" som fanns precis vid kajen. Några söta Burmesiska pojkar såg vi dock, kanske man skulle semestra i Burma nångång? ;)

Sätter in lite kort från områdena som vi körde förbi med båten.. helt otroligt att folk kan leva så här "dåligt" fastän det är 2011. Men dom lider inte, det här är ju de enda som de känner till. Men ändå.. man får sig en liten tankeställare varje gång man kommer utanför turistdestinationerna och får se den lokala befolkningen och hur de lever.











"immigrationskontoret"

Vi var tillbaka i Karon vid 19 tiden på kvällen och då var man väldigt sliten kan jag säga. Dock var jag glad att jag fick göra detta med Emma, Carin, Kasper och Elisabeth. Fyfan för att göra trippen själv alltså.. Man skulle ha varit rädd x antal gånger kan jag tänka mig. Här e vi i Burma, på kajjen, glada för att fått vårt visa stämpel "OK" för att gå in i Burma för en dag (vilket bara blev 10 min, men ändå).

Vi träffade även en finsk man som var på visa run och han verkade ha varit med om detta tidigare för han verkade vara kompis med alla båtförare etc. Kanske han har en thaikku tjej... När vi kom till Burma kajjen var burmeserna på han direkt om att köpa "tobak" , och viagra som vi redan på båtturen hade blivit varnade för. Detta är tydligen ngt väldigt vanligt man köper när man besöker Burma. Men vi hoppade den grejjen och Kasper kände också att han inte behövde det för tillfället :P

Summa sumarum var resan intressant och jag e glad för att jag valde att göra den och inte bara åka till Kuala Lumpur som alla andra gör. Det var roligt att än en gång få se den riktiga thailändska landsbygden och göra det på thai vis. Ibland är det faktiskt roligare att göra det på ett krångligare vis, eller det är iaf intressantare och ger mycket mera. Skulle jag åkt till Malaysia eller KL skulle en massa pengar säkert ha rullat ur fickan. Istället betalade jag nästan ingenting igår, bara för frukosten på 7/11. :)

Sen har jag ju också ansökt om jobb för sommaren och det blev att jag sökte om två olika jobb på Cypern så v får se nu inkommande fredag vart jag hamnar. Blir det inte Cypern blir det hoppeligen Rhodos. Annars kan man ju också hamna nån helt annanstans men jag hoppas innerligen att jag och Carin får va på samma ställe. Det skulle va så kul att få fortsätta jobba med ngn som man jobbat med nu redan och hon e en så go tjej! :) Sen e det ju emma också, men hon åker hem så det e lite synd. Men vi hoppas att vi ses nån gång snart igen efter denna säsong. OM inte innan så på Finlandsfärjan ;)

Fortsättningsvis har jag inte bokat biljetter hem men jag har ju varit ledig från jobbet så jag har inte hunnit. Men imorgon skall det fixas, jag vill veta NÄR jag åker hem. Jag måste få åka hem en sväng snart, har sån hemlängtan..

Saknar er!

Puss!!

- sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar