fredag, april 22, 2011

påsk,kallt,sjuk

GLAD PÅSK allesammans!

På Cypern är det piss väder, rent ut sagt. Regnet öser ner och det e kallt, vilket resulterat i att jag gått och blivit ordentligt sjuk. Feber och halsont i en vecka, har försökt vila men orkar inte stanna bort från jobbet för många dagar så jag har inte riktigt kunnat vila kroppen i skick.. vilket nu gett mej en veckas penicillinkur. Hoppas att den tar väck det onda i min kropp. Märker att jag är lättirriterad och nedstämd..vilket jag alltid blir när jag blir ordentligt sjuk. Tur är det sällan som jag blir sjuk, men när jag får halsont så är det ett helvetiskt sådant. Borde kanske operera bort toncillerna i ngt skede.
Besökte iaf vår "husdoktor" Photos Photiou idag på vårt ena hotell här i pernera och fick penicillin. Gott så.

Ville egentligen bara ge livstecken ifrån mig och önska er en riktigt GLAD PÅSK med nära och kära och ät påskägg och god mat för min del med!

Kram! <3

- sofia

fredag, april 15, 2011

April 2010, Famagusta, GOL, transferbuss mm.

Kalispera, som vi säger härnere på Cypern. Det betyder Godkväll!

Här nere förflyter livet ganska lugnt än så länge. Jag förhåller mej mest till att studera våra utflykter och lära mig så mycket som möjligt om den nya destinationen.
Det har varit lite svårt att acklimatisera sig igen, att hitta detdär gänget som man trivs bäst med. Men nu när alla nya guider för sommarsäsongen nästan har anlänt så börjar man mera och mera vänja sig vid nya gäng och nya kollegor.
Kommer nog aldrig riktigt att vänja mig vid att bryta upp och bara flytta iväg och lämna goda vänner, kollegor bakom mig. Det känns så tomt liksom.. dom har ju varit min familj under de sista 6 månaderna. Det e inte bara något som man kan glömma liksom. Men så e det med detta jobb, bara att bita ihop, vara social och träffa nya vänner och kollegor. Di vänner man fått tidigare glömmer man aldrig, och allt det roligt man haft tillsammans <3

Senaste veckan så har jag varit på diverse olika utflykter. Två som gått över till den ockuperade norra delen av Cypern, dvs. den sida var turk-cyprioterna håller till. De tog ju över en del av Cypern där runt -74 nångång om jag inte minns helt fel. Jag har sett Nicosia, den norra delen som har en fin kyrka/moske/katedral som heter Agia Sophia (väldigt fint namn alltså) :) samt de små "basarerna" eller marknadsstånden som kantar de små gatorna. När man gick över gränsen till den norra sidan av Nicosia (var turk-cyprioterna bor) så var det som om man gick tillbaka i tiden. Allting var jättegammalt och man kunde se skotthål i fasaderna. Detta var ganska magiskt på ett sätt att något kan hållas så gammalt och inte utvecklas på samma sätt som den mera moderna södra delen av Nicosia faktiskt e. Där hittar man nästan skyskrapor, eller åtm höga höghus och väldigt moderna byggnader.

Sedan har jag också varit och kollat på Famagusta, spökstaden. En stad vars hotell blev utrymda -74 när turkarna tog över norra delen av Cypern. Hotellen står helt öde och orörda sen dess. De ser helt förfallna ut och området som de står på är inhägnat av armen och man får inte ta kort eller gå in på området utan man kan bara kolla på det utifrån. Det var också ganska häftigt må jag säga.

Jag har också lärt mej att på Cypern finns det oändligt med kyrkor.. tillägnade alla olika lärjungar och ärkebiskopar. Finns lite kort på de kyrkor jag hittills besökt på min facebook sida, gå in där och kolla om ni är intresserade. Men bla. St lazarus kyrkan och hans grav har jag varit inne i samt en väldigt viktig moske för alla muslimer (det sägs att muhammeds moster är begravd där), dessa kyrkor/samlingsplatser finns båda i Larnaca.
Sedan har jag sett ärkebiskopen Barnabas kyrka i Nicosia samt St Sophia katedralen på norra sidan av Nicosia.
Men det återstår fortfarande en massa kyrkor att kolla på innan jag kommit igenom ens hälften av Cyperns kyrkor :P

IDag har jag också haft min första transferbuss ever från flygplatsen. Det var en ganska enkel buss med endast två stopp men en stor milstolpe för mig som aldrig har haft en egen transferbuss. Kanske inte den bästa transferbussen som gått men man lär sig något varje gång. Gästerna kom fram i säkerhet och nöjda såg dom ut. PÅ måndag kör vi igen :)
Som mamma sa idag, "alla e vi barn i början". Det tyckte jag var väldigt bra sagt och det e nog ett uttryck som jag kommer att tänka tillbaka på i framtiden för att orka lära mig något nytt och inte ge upp direkt eller att man känner sig dålig på en sak. Man måste få tid att lära sig liksom :) Mamma du e så bra! <3

Värmen har också börjat hitta hit till kärlekens ö, som den kallas ;) Sägs ju att gudinnan Afrodite var född här eller kom upp ur havet nere vid Pafos. Får se, måste ju ta mej en tur dit också för att se om man eventuellt skulle hitta kärleken där på stranden ;) haha.
Idag var första dagen när man kunde vara ute med transferuniformen utan att frysa. Så det blir nog sommar här också snart :)
Hoppas att ni har skön april och påskvärme hemma!

Idag kom också Carin som jag jobbade med i Thailand och det var så kul att hon kom! Hon fick också åka med min tranfserbuss, vilket gav lite råg i ryggen och det kändes lite bättre att inte vara helt utlämnad där med en massa gäster ;) haha.
Vi kommer att ha så roligt tillsammans i sommar.

Äventyr i byn har vi också hunnit med lite, diverse telefoner och nycklar har varit borttappade men blivit återfunna hos kollegor med mera. Haha. Blir nog en vild säsong för de unga som e här iår. Men undertecknad har faktiskt varit riktigt skötsam och kommit hem i tid för både jobb samt med allt i behåll :) Man håller kanske på att bli vuxen, vem vet?! :)

Mycket tankar angående vinter och höst 2011 har börjat flyga runt i huvudet med tanke på att vi snart skall ansöka om platser för vintern 2011. Tankar om man borde komma hem har uppenbarat sig och det verkar vara omtyckt bland både familj och vänner. Det e roligt att höra. Men vi får se hur det blir, kommer kanske på en kort veckas semester iaf och en date e redan inbokad i vasa med en herre. Tänkas sig ;) Så vi får se om kärlekens ö kanske redan har börjat visa sig.. :) och man drar sig hemåt. Men detta e så långt i framtiden så det skall vi inte spekulera mera i nu!

Vi hörs senare!

Ha det gott alla, jag saknar och älskar er alla!

- sofia

fredag, april 01, 2011

CYPRUS SUMMER 2011 :)

Hej allesammans!
Kort sumemring nu av resan till Cypern;
Störtregn på Phuket, hotell rasar samman. Jag åker iväg med flyg til Bangkok ,åker med en kollega från Khao Lak. Problem med övervikt och betalning..
Flyget från Bangkok blir inställt, vi får sova över och åka nästa dag istället. En man dör på flyget från Thailand..
Väl framme i Dubai måste vi igen sova över en natt för inga flyg går längre till Cypern den kvällen.
Framme på Cypern, skiner solen och lägenheterna är aasfina. Doften av Europa, saltvatten och tång i Pernera och Paralimni är underbar :) Det här kommer att bli bra!

Inget internet hemma ännu, men det håller på att fixas.

Det var allt för nu. Nu är det studd som gäller och upsptartningen av bästa sommaren 2011!

Vi hörs!

Kram!

- sofia