söndag, mars 20, 2011

semester och destinationsbyte

Hej allessammmans.

Jag e ledsen för att det så sällan blir skrivet här, men det finns ingen tid till det. Å de flesta följer ju ändå med vad det händer här nere på Facebook ;)

Snabb summering av den senaste månaden då:

Jag har jobbat, och umgåtts mycket med vännerna här nere. Sen åkte jag hem två veckor på semester 28/2-14/3. 2 underbara veckor hemma med familjen <3 Man märker verkligen hur mycket man saknar dom och älskar dom när man är borta hemifrån en längre tid. Jag e så tacksam för att jag fått en sån fin familj som jag fått!
Som ni kanske förstår så umgicks jag mest med familjen när jag var hemma förutom några kvällar då jag träffade mina vänner. Men jag valde att vara hos familjen eftersom det var dom som jag saknat mest. Nu låter dethär kanske lite hårt men det e verkligen så.. Jag kände att jag behövde tanka kärlek från familjen för att kunna njuta fullt ut av mitt jobb. Nu är det också snart dags för destinationsbyte och en ny säsong så det e bra att ha laddat batterierna ordentligt!

Väl hemma så var vi en sväng till Kangasala veterinärklinik med Saras häst som har ont i ryggen. En dagsutflykt med pappa, brorsan och sara som verkligen var kul å mysig :) Hoppas att Shakira börjat må bättre nu och att ni kan börja träna inför sommarsäsongen ordentligt :)

Det blev också ett besök till tandläkaren för att visa upp mina visdomständer och det kunde konstateras att dom kommer ganska rakt upp så det skall inte bli ngt problem att ta ut dom, eftersom det måste göras i vilket fall som helst. DOM ryms inte in i min käke, så de´tänderna skall ut i sommar när jag åker hem på semester eventuellt. Usch å ve. Jag vill inte dra ut dom.. äckligt med stygn i munnen och bläääh. Men men måste man så måste man, bara att bita i det sura äpplet :/

Sedan träffad jag vännerna för lite lunch och middag och ventilerade allt möjligt. Så roligt att se alla och höra hur deras liv sett ut de senaste månaderna. Lite annorlunda mot mitt nomadliv kan man säga.. ibland undrar man nog varför man flänger runt såsom jag gör och inte börjar leva ett lite mera "normalare liv". Har inte fått något riktigt svar på den frågan ännu.. den snurra ganska mycket i huvudet nuförtiden kan jag meddela.

Veckorna hemma var sköna, pratade med familjen, åt god mat, kollade skidskytte vm och längdåknings vm, shoppade och hade bara egentid med föräldrarna. Fikade fastlagsbullar å kaffade otroligt mycket :)
Andra veckan så blev jag faktiskt lite rastlös när alla började jobba igen efter sportlovsveckan så det var nog skönt att sen komma iväg igen och börja jobba.
Firade ju också sita helgen hemma i Åbo med barndomsvännerna och bästisarna.. Synd att Zetti blev sjuk och inte kunde närvara. Vi gjorde sjukt god mat och hade mysiga pratstunder om livet och dittan och dattan. Riktiga tjejkvällar hade vi. Saknar er tjejjer men e så glad för att ni fortfarande finns kvar i mitt liv! <3

Så var det då dags att åka tillbaka till Thailand för 2 veckor och sedan åka vidare till Cyperna. Kommer att åka reguljär flyg med Emirates från Bangkok via Dubai. Värsta lyxiga flygen alltså :P Lite orolig e man ju eftersom det är lite oroligt där vid Libyen nu men vi får hopppas att dom har bombat/lekt klart där snart så att friden kan sänka sig över Medelhavet igen.
Ser framemot att komma till Cypern, lägenhet med eget kök och lite mera europeisk stil på levernet. PLUS att det är mycket närmare hem och jag väntar mej många besök av alla i sommar ;) Bara så ni vet och kan börja kolla era semesterdagar redan ;) haha! :)

Väl tillbaka i Thailand är det lite vemodigt eftersom alla har börjat åka hem eller vidare till sina sommardestinationer så det är inte samma anda på kontoret längre.. Och dethär med att säga adjö till vissa gör mej så ledsen. Det är nog därför jag känner extrem hemlängtan nu, till tryggheten till familjen. JAG HATAR ATT SÄGA HEJDÅ! Jag vet att flera av oss kommer att ses i något skede i livet och vi kommer att hålla kontakten men ändå, det e inte roligt :( SÅ jag sitter hemma och deppar och funderar över packningen och hur jag skall göra för att få med mig allt utan att behöva betala en massa övervikt. Okej jag har inte handlat så mycket men ändå, man har böcker och en massa andra attiraljer som skall med till nästa ställe.
Blir väl kanske att man skickar iväg nåt hem med posten så får dom förvara detdär hemma :P

Så nu e det bara 8 dagar kvar i detta varma land. Vistelsen har varit bra och jobbet likaså. Jag har fått vänner för livet och lärt mej en massa om att jobba utomlands samt en massa annat som jag skrivit om i tidigare inlägg.
Jag hoppas att kunna återvända till Thailand en dag men kanske inte i jobbets tecken utan i resandets tecken, dock inte charter.. för det är inte det äkta Thailand om jag får säga min åsikt.

På återkommande.

puss!

- eder sofia