onsdag, februari 16, 2011

hemlängtan

Igår var jag och träffade min fina arbetskollega från HV, Merja. :D DEt var så roligt att träffa någon hemifrån i några timmar och prata skvaller samt annat skoj :) Skall se om jag skall försöka hinna umgås lite mera med dom innan de åker hem igen.
Jag fick iaf väärldens bästa gåva hemifrån, 3 stora påsar rågbröd NAMM! En marabouchoklad kaka med hasselnötter i, äkta laku från finland (längtar efter att köpa den i lösvikt som brukar finns på CM mamma!), samt en marianne låda! :) Mitt hembegär stillades lite och återigen blev man varm i hjärtat. Jag hoppas att deras semester blir bra efter allt krångel med resan ner, men som vi sa så kommer ni att kunna skratta till detta senare i livet och det är inte alla som varit i Quatar heller :)

Nu är det endast 11 dagar kvar innan jag stiger ner på finländsk iskall mark! Det börjar kännas helt märkligt nu, jag skall faktiskt få åka hem en sväng. Får se om man vågar lämna hemmet sedan efter 2 veckor igen. <3

Har jobbat som vanligt men nu e jag ledig 1 och en halv dag. Har varit hemma idag också pga en krånglande hals. Inget ljud kom ur den imorse och den är svullen som bara den. Jag vill verkligen INTE bli sjuk nu.. har inte tid med sånt! Men lite sängvila brukar bota det mesta ganska snabbt. Skall försöka få i mig lite chicken pad thai ikväll också så kanske det värmer den lite och hjälper rösten tillbaka. Misstänker att det är acn som bråkar med min hals.. borde kanske höjja den lite. Hmm.. Men då blir det så varmt och svettigt. Aldrig är man nöjd.
Kollade på tidningarna hemifrån att ni har det svinigt kallt nu igen. Wow! Kanske jag får uppleva lite kall sibirisk vinter iår iaf, två veckoer e enough ;)

HA det gott så länge!

Puss!

-sofia

måndag, februari 07, 2011

long time no see

Hej på er.
Förlåt att uppdateringen varit så kass men man har varit inne i en hård trans med jobbet igen. Långa dagar på jobbet, tunga dagar på jobbet, roliga dagar på jobbet med fina kollegor. Ibland hinner man bara inte med att uppdatera här eftersom på kvällarna e man trött, käkar middag med vännerna, eller ligger hemma ensam och vilar kropp och hjärna med att kolla någon bra film eller serie.
Nu börjar det närma sig semester dags. Snart kanske ni ser mej i hemknutarna. Hoppas jag får träffa så många av er som möjligt!
Något som jag lärt mej de sista månaderna är att familjen verkligen är det bästa man har. Man har sett föräldrar som hälsat på sina "guide barn" (kanske inte barn längre men iaf den relationen). Man ser hur glada folk är och vilken ny kraft deras föräldrar ger dem genom att vara hos dom en vecka och bara njuta av mamma, pappa och eventuellt syskon som hälsat på. Så jag längtar verkligen hem till mammas mat och att träffa pappa å broder! Det skall bli så skönt att se att ni verkligen finns fortfarande :)

Annat som jag också lärt mig de senaste månaderna är att lyssna på människor, mina kollegor men även att kunna säga emot. Jag har blivit bättre på att diskutera saker istället för att bara köra över människor som jag gjorde en gång i tiden. Jag lärde den läxan hårt när jag gjorde mitt livs misstag.. Den läxan tog mig hårt. Jag blev försiktig och vågade inte ta för mig längre, rädd för att göra samma misstag igen. Men jag blir bättre var dag på att igen våga ta för mig och stå på mej. Men jag försöker också att kompromissa och ha en "vuxen" dialog, men ibland e det bara svårt. Att köra över folk är inte okej, speciellt inte om man vet med sig själv att man kanske inte har helt rätt i denna fråga. Detta tror jag också är en vanlig åkomma från min faders sida, så jag får väl skylla lite på generna :P haha.. Jag e lite väl envis ibland. Men det blir jag också bättre på.

Det som också har värmt lite extra mycket nu de senaste veckorna är att många vänner har hört av sig när dom varit på semester eller varit på väg ner på semester. Det värmer alltid att se att vänner vill träffa en och se hur man mår. Det ger oss guider en känsla av att "verkligeheten" hemma finns kvar. För här lever man verkligen i en bubbla. Det är en fin bubbla, men ibland är det skönt att få veta att ni där hemma faktiskt finns kvar å att ni tänker på oss/mej.
Jag har fått träffa svenska familjen iform av Mankko och Maria med sötisarna Maxen och Adrian. Jag spenderade en heldag med dem i Bangtao, åt god thaimat och bara njöt och pratade livet. Ni e så underbara människor! Tack för godiset, brödet och tidningarna! <3

Sedan hade vi Ida och Niklas med gänget som var här en sväng. Det blev en vild kväll ute som verkligen var kul! :) Hoppas vi kan göra om detta snart igen!

Sedan måste jag tacka alla människor jag fått träffa här nere genom nya jobbet. Helt sjukt underbart att det finns människor som jag där ute i världen. Trodde jag inte till först.. men alla har vi tydligen lite skruvar lösa eller konstiga funderingar ibland. Det e verkligen som att man hittat hem. Jag ångrar inte en dag att jag åkte iväg. Man får offra lite för att uppleva saker och jag har verkligen funnit sådana fina vänner som jag aldrig hade hoppats på att ens hitta. Eftersom många av mina bästa vänner idag är utspridda i Finland och Sverige reda. Både barndomskamrater samt mina åländska sommarbarn <3 Jag är en lyckligt lottad människa!

Det var bara det jag hade på hjärtat ikväll.

Jag är varm i mitt lilla my hjärta för att jag verkligen har vänner därhemma som tänker på mej (iaf lite ibland) :) och inte bara glömmer bort mej, fastän jag yrar på med jobb över hela världen. Jag tacker er för ert tålamod och att ni fortfarande finns.

Älskar er!

Vi hörs. (jag lovar att uppdatera mera härefter)

Puss !

- sofia