lördag, januari 15, 2011

CYPRUS




Ja, så blev det då Cypern för mig och sommaren 2011 :) Jag är nöjd men lite rädd för att inte klara av uppgiften som guide i ett mycket mindre GOL team än vi har här nere i Thailand. Dock borde jag tänka på de ord som min chef gav mig under vårt G&D (Goals and Development) som vi hade för en vecka sen. Hon tror hårt på mej och det borde jag också lära mig att göra.

Annars händer det inte så mycket här nere, det e jobb å sen har jag hängt en massa med Carin och Emma som e BAMSAR på Centara Karon. Vi har kollat på programmet SÅ MYCKET BÄTTRE och vi är helt fasta i det. Världens bästa program som dom kommit på alltså! <3 Love it!
Så har jag också sovit över hos dem några nätter (mycket fräschare lägenheter än vad vi andra har), så ibland e det skönt att dra dit en sväng och torsdagsmysa med film och tjejsnack. Ni e så fina! Tack Gode Gud att Carin fick samma destination som mej, annars skulle det nog ha blivit en tråkig sommar.. Förhoppningsvis kan vi få ordnat så att vi kan slagga tillsammans hela sommaren också så då blir det ännu mera fantastiskt! :) Aaah jag ser så framemot sommaren! Kan int min semester vara här nu så jag får två veckor bort ur världen å sen e det bara lite kvar innan destinations byte?! Jag e så trött på Asien just nu..

Lördagskvällen till ära tänkte jag berätta lite kort om min nya destination, CYPRUS och Agia Napa som jag kommer att jobba i och Paralimni som jag kommer att bo i. So here it goes! :

* Cypern på grekiska= Κυπριακή Δημοκρατία

* Huvudstaden heter Nicosia och på ön finns det ca 900 000 mänsker.

* Greiska och turkiska är huvudspråk men jag har hört att det pratas väldigt mycket / bra engelska eftersom det varit en engelsk koloni en gång i tiden :) (tack gode gud för det, börjar få väldigt dålig thai engelska om vi säger som så) :P

* Euron används som peng (ja!)

* landskod är CY och de firar nationaldag 1 oktober.

Ayia Napa då:

* Αγία Νάπα på grekiska

* = FEST (finns väl inte mycket mer att säga om den staden)

Jag kommer tyvärr bara att jobba här eftersom vårt kontor skall ligga centralt beläget här. Tack och lov behöver man inte bo i guidelägenheterna som skall ligga direkt på bargatan. Utan vi kommer att bo lite utanför i Paralimni.. Hittade ingen information om detta så det får bli lite mera info om det senare :)

Ha det gott alla!

Puss!

- sofia

söndag, januari 09, 2011

RIP

Idag kom ett väldigt oväntat besked hemifrån. Det var inget roligt som min mamma berättade för mig.. och jag kan knappt förstå det ännu.

Jag beklagar sorgen och tänker på er alla därhemma! Jag önskar jag kunde vara där med er.

Som min far brukar säga, "HAN tar alla dom bästa till först" .

Nu var det tydligen dags och jag är så ledsen att jag aldrig han säga adjö till denna fina människa. Du kommer ALLTID att finnas i mitt hjärta.

RIP extra moffa

<3

- sofia

VISA RUN och ansökan

Idag har jag varit i sängen hela dagen pga att jag kände mej krasslig med feber och magen var sig inte precis lik som den var innan VISA run igår till Burma. Undrar om det kunde ha varit maten som vi käkade där igår som gjorde att magen inte vill samarbeta idag. Vi fick nämligen lite kall thaimat igår på eftermiddagen efter att vi varit i Burma och fått förnyat våra visum. Borde nog kanske inte ha ätit av maten..den var som sagt lite sval när vi fick den. Nåja, det börjar kännas bättre efter lite imodium och massa vatten idag. Tror jag vågar mej ner en sväng till gatuköket här nära för lite riss med kyckling och sweet and sour.
Vi gjorde som sagt vår VISA run igår med 4 andra TuI kollegor härifrån Phuket. Vi valde att låta företaget sköta vår visa run (billigaste så) :P så vi fick sitta i buss totalt 12 timmar för att ta oss till Burma och får förnyat våra visum. Nu gäller visumet i tre nya månader till. Förhoppningsvis får jag förnyat det en gång till när jag åker hem på min semester i februari-mars.
Resan igår var inte så värst spännande förutom minivan turen som kördes av en galen thai människa. Jag har nu varit med om dödsuplevelser i minivaner i Thailand 2 gånger och igår trodde jag faktistk att vi skulle dö. Han körde som en tok och gjorde såna omkörningar jag inte trodde att var möjliga.
Vi åkte alltså först minivan i 6 timmar, sen var det dags för att ställa sig i immigrations kön för att få visa att gå in i Burma och sedan tillbaka för att få ett nytt stämpel å få tillåtelse att vistas 3 månader till i Thailand.
Allting gjorde självklart thaistyle så det var ganska sabaisabai på arbetstakten vid immigrationen. Slutligen blev vi satta i en "longtailbåt" med ca 30 andra människor för att sedan åka över till Burma (tog ca 15 min) och sedan var vi i Burma ca 10 min för att sedan åka tillbaka till Thailand för att få ett nytt datumstämpel. Vi hann tyvärr inte se mycket av Burma förutom hamnen och det "immigrationskontor" som fanns precis vid kajen. Några söta Burmesiska pojkar såg vi dock, kanske man skulle semestra i Burma nångång? ;)

Sätter in lite kort från områdena som vi körde förbi med båten.. helt otroligt att folk kan leva så här "dåligt" fastän det är 2011. Men dom lider inte, det här är ju de enda som de känner till. Men ändå.. man får sig en liten tankeställare varje gång man kommer utanför turistdestinationerna och får se den lokala befolkningen och hur de lever.











"immigrationskontoret"

Vi var tillbaka i Karon vid 19 tiden på kvällen och då var man väldigt sliten kan jag säga. Dock var jag glad att jag fick göra detta med Emma, Carin, Kasper och Elisabeth. Fyfan för att göra trippen själv alltså.. Man skulle ha varit rädd x antal gånger kan jag tänka mig. Här e vi i Burma, på kajjen, glada för att fått vårt visa stämpel "OK" för att gå in i Burma för en dag (vilket bara blev 10 min, men ändå).

Vi träffade även en finsk man som var på visa run och han verkade ha varit med om detta tidigare för han verkade vara kompis med alla båtförare etc. Kanske han har en thaikku tjej... När vi kom till Burma kajjen var burmeserna på han direkt om att köpa "tobak" , och viagra som vi redan på båtturen hade blivit varnade för. Detta är tydligen ngt väldigt vanligt man köper när man besöker Burma. Men vi hoppade den grejjen och Kasper kände också att han inte behövde det för tillfället :P

Summa sumarum var resan intressant och jag e glad för att jag valde att göra den och inte bara åka till Kuala Lumpur som alla andra gör. Det var roligt att än en gång få se den riktiga thailändska landsbygden och göra det på thai vis. Ibland är det faktiskt roligare att göra det på ett krångligare vis, eller det är iaf intressantare och ger mycket mera. Skulle jag åkt till Malaysia eller KL skulle en massa pengar säkert ha rullat ur fickan. Istället betalade jag nästan ingenting igår, bara för frukosten på 7/11. :)

Sen har jag ju också ansökt om jobb för sommaren och det blev att jag sökte om två olika jobb på Cypern så v får se nu inkommande fredag vart jag hamnar. Blir det inte Cypern blir det hoppeligen Rhodos. Annars kan man ju också hamna nån helt annanstans men jag hoppas innerligen att jag och Carin får va på samma ställe. Det skulle va så kul att få fortsätta jobba med ngn som man jobbat med nu redan och hon e en så go tjej! :) Sen e det ju emma också, men hon åker hem så det e lite synd. Men vi hoppas att vi ses nån gång snart igen efter denna säsong. OM inte innan så på Finlandsfärjan ;)

Fortsättningsvis har jag inte bokat biljetter hem men jag har ju varit ledig från jobbet så jag har inte hunnit. Men imorgon skall det fixas, jag vill veta NÄR jag åker hem. Jag måste få åka hem en sväng snart, har sån hemlängtan..

Saknar er!

Puss!!

- sofia

onsdag, januari 05, 2011

S11

Dags att skicka in ansökan då..
VART vill man helst spendera sommaren nudå, that's the big question!

Vill jag se såna här vyer varje dag;


Eller kanske den här flaggan vajja tyst i vinden på det kristallblå Medelhavet?



Eller blir det magiska nätter med vackra män som denna?;



Har ni åsikter ? :)

- sofia

måndag, januari 03, 2011

2011

Jaha, då var det nytt år IGEN en gång :)

2010 var väl ett helt okej år, jag tog examen från min skola jag jobbade på Åland och hittade sedan min väg ut i världen med mitt nya jobb. Helt okej alltså jobbmässigt sett, om man ser på andra aspekter så gick det ju inte så lyckat med kärleken, den infann sig aldrig.. dock kärleken till vännerna som blev allt starkare ju mer man umgicks med dom bästa. TACK för att ni finns mina vänner, ni är underbara! <3

Nyåret spenderades iår på en reggaebar på Kata Viewpoint med en fin utsikt över Kata bukten. Makalöst vackra fyrverkerier, god mat, goa kollegor och en Jenna som var och hälsade på mej. En liten bit av "hemma" var här och värmde min själ så gott under den dagen. Man kände sig lite mindre "ensam" om ni fattar vad jag menar.
Festen höll på långt in på småtimmarna och sedan tog sängen vid för en 5 timmars sömn innan det var dags att dra sig till stranden och catcha bruna :) Så nu börjar färgen sitta riktigt bra :D jee!

På jobbet är det kaos med massa tekniska problem med flygen samt en massa baggage problem. Men vi håller oss just och just över vattenytan och kämpar så bra vi kan. Sällan man får höra att man gör ett bra jobb, så det kan bli jobbigt vissa dagar.

Ser framemot semestern som snart börjar hägra runt hörnet, skall bli så skönt att vara ledig från kontoret i 2 HELA veckor. Nice! Lutar också mot att jag kommer hem en sväng då viss jag hittar något flyg som passar min tidtabell. Så ni kanske får se en söt pepparkaka i början på mars om allt går väl :D

Platserna för sommarens jobb har också kommit ut idag och planerna på vart man skall söka sig rusar runt i huvudet. Skall man söka med kompisen, samma arbetsteam, vilken destination.. Jaa det finns många frågor som snurrar runt. Men jag börjar ha det lite på klart iaf och hoppeligen (som tydligen är en finlandism eftersom alla svenskar skrattar åt detta ord) :D så kommer jag att befinna mej på Cypern from april-maj iår eller Rhodos eller Turkiet. Ansökningarna skall vara inne 9:e januari och vi får reda på vilken destination vi fått några dagar senare :) Så igen lever vi i spännande tider.

Jag håller er uppdaterade om vad som händer med flyget hem för semestern samt vart jag styr kosan till sommaren. Jag vill ju träffa så många som möjligt av mina fina vänner ifall jag skulle komma på besök i hemstaden :)

Nu är det bara att invänta kusinen och familjen som snart anländer hit för lite skön solsemester, skall bli roligt att träffa lillknodden i familjen!

Ha det gott och God Fortsättning på er!

<3 <3
- sofia