måndag, november 29, 2010

nötter

bring me chilinötter till julen. det skulle vara så gott, istället för alla kokos smak nötter man äter här :P


TACK ;)

- sofia

torsdag, november 25, 2010

ps. +

jag vill tillägga några saker på min önskelista än:

- DOVE spray deo med doft av cucumber och green tea


Det finns nämligen inte den här nere å den doftar så gott. SÅ jag skulle bli överlycklig om jag sku få den nerskickad. thanks ;)

- å den underbara uppfinningen från norge. ONEPIECE
här nedan finns lite smakprov. men gå gärna in på deras hemsida www.onepiece.no å kika. i just love these. Tänk att få sitta i en sån när man åker flygplan, MEGA skönt alltså :D







Dessa är alla mina favoriter, speciellt dom två blåa. Å den gröna stilen tycker jag också e snygg fast i en annan färg..
Bara så ni har något att tänka på inför julhandeln ;)


- sofia <3

önskelista

Hej allihopa!
Idag e det ledig dag och som vanligt så skiner ej solen då jag e ledig. Tack för den. Istället har jag sovit länge, sköönt. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, så det e jobbigt att stiga upp till 8 nästan varje morgon.
Annat jag gjort idag är att käka frukost, frosties och "teho-juoma-dryck-joghurt", namm! Har också kollat klart vampire diaries serien så nu har jag ingen serie att kolla längre..hmm.

Ikväll har vi IGEN en teamdinner med kollegorna, men eftersom jag e ledig så tänker jag inte närvara vid den middagen. Vi har rätt att vara borta från middagar om man är ledig, å det e skönt. För HERRE MIN BUDDHA vad många middagar vi har varit på. Ikväll var det dags för Mid Night Sun, restaurangen var alla finnar äter middag på, typ. Dom har lonkero på menyn! Det var aaasgott när jag var där för ngn vecka sen med Suvi å drack en iskall lonken. Men som sagt, ikväll blir det ingen middag. Jag styr min partysugna själ, jaa IGEN, mot Karon Centara och bamsarna Emma och Carin. Dom har styrt upp lite kalas ikväll å sen förstås en sväng ut till Bangla och titta på utbudet :) Det blir en lugn kväll iaf för min del, skall jobba imorgon eftermiddag igen.. Men alltid kul att få svänga sina lurviga :D

Igår var det dagen D då jag tog mig i kragen och åkte in till Patong och Jungceylon för att hitta mig en frisör. Sagt och gjort, jag vilade en timme efter jobbet å så masade jag mig iväg mot Patong. Strosade en stund innan jag hittade några frisörer alls i det STORA (mycket större än jag trodde) shoppingcentrumet. 500 thb blev kostnaden plus en bra dricks till den yyyberduktiga frisören som jag fick. Jag var tok nervös under hela tiden som jag satt i stolen för det såg lite konstigt ut nät hon klippte mig, men slutresultatet blev bra :D pjuuh! Så numera ser jag ut såhär.

MYYCKET kort hår på sidorna, men som mamma sa igår "det växer ju så snabbt" :)

Det som var meningen med dagens inlägg å rubrik "önskelista".. Det är ju som alla kanske vet snart JUL! Å ni får ju såklart inte glömma bort mej, fastän jag sitter på andra sidan jorden bland palmer,sandkorn å svettas som en gris istället för att frysa som en lite fågel hemma. :) (okej, jag skall inte retas mera!) Saknar nog snön lite, konstigt att fira bland sand..
Nåja till listan som önskas till jul iår ;)

- choko (helst fazers marianne)
- glögg (om ni hittar ngt billigt litet paket)+ russin å mandel
- pantteri mix
- OST! (dom kan inte göra god ost i detta land)
- rågbröd
- Isabella Lövengrips EGOBOOST bok
- familjemedlemmar
- kompisar
- plus allt annat roligt ni kan komma på att skicka :)
vykort eller brev är också VÄLDIGT välkommet! :)

Allting mottages gladeligen på adressen :
TUI NORDIC
c/o TURISMO ASIA
6 Patak Soi 7, Patak Rd
Karon District MUANG
83110 PHUKET
THAILAND

Ni kan märka kuvertet/paketet SOFIA VIKMAN Oj, vad roligt. Väntar redan på alla era paket ! :D hihi!

Nu ska jag dra vidare. Vi hörs! Ha det bäst!

puss!

-sofia

fredag, november 19, 2010

solen

FINALLY har solen hittat till Thailand! Tack GOde Gud för det. Vi trodde nog allihopa att vi skulle regna bort förra helgen. Då var det blött om fötterna.. Men nu skiner solen i de tusen leendenas land :) Bra så!

Hinner/orkar inte uppdatera så mycket varje vecka nu. Nu har arbetet börjat och sitter på jobb ca 9 timmar om dagen, antingen 8-17 eller 11-20. Sen jobbar vi halv dagar ibland också som idag när jag jobbade 8-12, dom dagarna e sköna, då kan man gå till stranden efter jobbet och njuta lite :) Idag var jag dock bara ett par timmar på stranden för det var så hiskeligt varmt. Okeeej, jag ska inte klaga men man har nog inte vant sig vid värmen ännu eftersom det varit så dåligt väder nu i en månad när man varit här. Så för det mesta under veckorna ser jag ut såhär runt 8 på morgonen. Pigg å gla´! Typ. haha.



När man jobbar i Thailand måste man ha ett arbetstillstånd som man måste bära med sig överallt när man är på jobb. Vi fick i uppdrag att gå och ta 5 passfoton. Slutresultatet blev såhär. HAHA. Bör nämnas att håret eller skjortan/kavajen INTE tillhör mej. (okej, håret hör lite till mig men det ser fan inte ut sådär!!)



Ikväll har vi blivit inbjudna till Ricos pizzeria för middag och sen skall vi till Pianobaren i Patong var dom sköna snubbarna från Sverige spelar live musik under kvällarna. Kommer int ihåg vad dom heter, men det var dom roliga filurerna från Semestersvenskar.. Haha. Så nu skall jag få se dom IRL, Dirty Harry eller vad dom hette. :)
Sedan blir det förstås utgång på BANGLA eftersom vi befinner oss på passligt ställe i Patong :P Är ju helledig imorgon så det passar finemang att gå till stranden och sova ut :)

Måste säga att jag trivs mera och mera med jobbet och livet som guide. Man börjar känna sig starkare varje dag. Men snart är det jul och då kommer det en ny prövning..att fira jul utan familjen. Okej jag har en BLÅ familj här men det e inte samma.

Annars så har jag fått en extern hårddisk av en vid namn Josefine och hon har en MASSA serier på den, så det blir ganska sena nätter nuförtiden. heh. Tacka vet jag Josefine, hon är en fin vän. Synd bara att hon åker till Sverige nu en vecka för att delta i manager kurs. Okej roligt för henne, men jag tycker hon ska stanna här med oss och ha roligt :)

Det var lite uppdatering om vad som händer här. Vi kan kanske uppdatera lite mera imorgon igen om jag kommer på ngt som jag vill dela med mej av.

HA EN SKÖN FREDAGKVÄLL ALLIHOPA! (synd att elin åkte ur idol förra veckan, jag tyckte hon kickade ass iaf!)

Ha det gott vänner ! Älskar er alla!

Puss

- Sofia

lördag, november 06, 2010

lilla guiden


Här får ni ett litet smakprov från hur jag ser ut nu i mitt nya jobb. lilla jag som guide i phuket :) haha. trodde man inte..

torsdag, november 04, 2010

munkar, apor, kontoret

Sa wat dee khaaa friends! :) (som vi säger här nere)
Nu är det igen torsdag.. veckorna går så supersnabbt här tycker, man hinner knappt med. I söndags hade vi Halloween middag på Two chef´s i Kata dino och det var förvånansvärt många som hade klätt ut sig. Det var roligt! God mat, lax i olika former, tzatsiki, ost å bröd, småplock. Där fanns allt man ville ha och det var OJ så gott :) Det blev dock en kort kväll eftersom vi var trötta efter Khao Lak resan och nästa dag skulle vi igen studda Phuket för sista dagen.. eftersom Phang Nga utflykten var överfull så vi fick gå den istället på tisdagen. Måndagen spenderades alltså i bil igen och vi körde till Ban Tao för att titta lite på det området. Sicket område alltså, vi körde vilse i en timme innan vi äntligen hittade ut ur skogen och tillbax till den stora vägen. Slutligen hittade vi våra hotell och vi bestämde oss för att åka hem igen för att käka lunch och gå en sväng i Kata området för att fräsch upp minnet lite. Här kan konstateras att det började regna.. Regnet höll typ i sig i tre dagar efter detta. Suck!! Så mycket regn kom det att på tisdagskvällen var det översvämning i Karon området och vi blev strandade på Two Chefs efter välkomstmiddagen som de bjöd på :) Även denna kväll var det god mat. Lax till förrätt, grillad gris med potatisgratäng (wohoooo!!) och friterad glass till efterrätt. Kan nog bli svårt med det där att gå ner här pappa! ;) Vi får liksom så mycket bra rabatter på dessa restauranger att vi antagligen kommer att rulla till flygplatsen efter våra 6 månader här. haha! :D
Det var alltså tisdagskvällen, men innan på dagen deltog vi i en dansk utflykt som tog oss till Phang Nga området. Där besökte vi ett gummiplantage var vi fick se gummiträd och hur man tillverkar rågummi. Detta är en av Thailands ledande exportvaror. Det var roligt å se. Sen var det dags för en longtailbåt ut till James Bond Island. REGN,REGN,REGN, kunde man förklara denna trip med. Turligen så slutade regnet där vid 12 tiden, vilket gjorde att utflykten bev lite roligare iaf. Vår longtailbåtsförare var inte den bästa kan jag meddela.. Han såg erfaren ut men var lite mesig och klumpig när han körde båten, men färden slutade iaf gott. :) James Bond Island var inte så jäkla häftigt.. Det e alltså filmen "guldpistolen" som jag tror är inspelad delvis på denna ö, det e lite häftigt. Skönt att det inte var så mycket turister där nu när säsongen inte riktigt hunnit komma igång. Massa koreaner fanns där iaf, posade och skrattade :) haha!
Sen efter det var det dags att åka med båt igen till muslimbyn som är byggd på pålar i vattnet. Här bor det ca 2000 muslimska thaimänniskor. Det finns allt där, skola, restauranger, shopping och gravgård. Här käkade vi även lunch, äkta thai lunch. Med goda friterade räkor, soppa med kyckling, stekt ris med ägg, kyckling i green curry, blandade grönsaker och till dessert var det färsk ananas :) Riktigt gott.
vi gick en rundvandring på ön och sen var det dags att ta sig vidare,hemåt, men först ett stop vid ett grott tempel. Här myllrade det av apor på marken och i träden. Vi skyndade oss in i grottan, blev välsignade av munken och fick våra fina välsignelseband. Guiden martin berättade att förra gången dom varit där hade en tjej ätit glass på området och aporna hade blivit tokiga och bitit tjejen bara för att få tag i glassen. Aporna här e ganska galna så man skall alltid visa sina tomma händer för att undvika att bli biten. Aporna är nämligen fulla med bakterier, och blir man biten måste man åka direkt till sjukhuset och ta en massa sprutor. Men som tur var blev ingen biten denna gång, en liten apa klättrade dock upp längs suvis ben men martin slog bort den med sin pärm. Haha :)
Slutligen precis innan vi kom hem till Kata, tog vi oss en titt på cashewfabriken som finns i närheten av Phuket town. Här fick vi smaka på alla typer av cashew nötter. Där fanns det salta, söta, kokos, brända, curry, chili nötter. Köpte med mig hem några små påsar med kokos cashews, dom var riktigt söta och goda.
En riktigt rolig dag i bussen var det, ett roligt gäng med guider samt med resten av turistgänget som var med på bussen. Vi fick också ta del av en massa information om Thailand, såsom religionen, levnadssätt etc. Dock var ju inte detta ny information för mig så jag sov faktiskt lite på bussen.. det var så tidig start på morgonen. hehe :P
Onsdagen kom även denna vecka, och det var min lediga dag. Jag spenderade en del av den på min lilla balkong för att lapa lite sol, när eftermiddagen kom var det dags att ställa sig iväg till Central Festival som ligger typ 30 min härifrån med tuk tuk..typ. Det är ett STORT shoppingcentrum var man kan hitta allt. Vi käkade lite, shoppade lite skor, vissa handlade mat och sen avslutade vi kvällen med bio och filmen RED med Freeman och gamlingen Bruce Willis :) Riktigt rolig actionfilm, rekommenderas varmt till er därhemma. Bion kostade hela 80 thb (=1,70 € typ) Jättedyrt visst :P
Idag,torsdag har jag varit min första dag på kontoret och studerat GOL i fyra timmar. Roligt att äntligen få sätta på sig uniformen och känna sig som en i familjen. Lite ovant känns det nog ännu, men man blir väl van. Det e sååå skönt att jag bor 1 min frpn kontoret, skulle verkligen inte vilja gå 1 km i uniformen och pumps på morgnarna. Shit vad dom kommer å va varma de kollegor som bor längre bort. Studerandet idag gick bra, jag svarade till och med på ett par mejl. De flesta handlade om översväminngar och det dåliga vädret som varit här nu i ngn vecka. Men det börjar se bättre ut nu. Efter kontoret idag så stack jag Cathrine och Kiki till stranden för att slappa och lapa lite sol. Det var inte mycket sol, mulet mot eftermiddagen men det var ändå skönt att vara där. Bara ta det lugnt, diskutera lite om hur vi tycker det börjar gå. Huden börjar sakta vänja sig vid solen här och man börjar bli härligt brun. I like :D
Ikväll har jag bara käkat från mamas (hon som äger gästhuset jag bor i), hon har sin restaurang här nere. Provade på och beställde ris med stekt kyckling i sötsur sås, det var supergott! Å billigt! Så det blir nog att jag äter hos henne flera gånger. :)
Nu skall jag kolla lite på mina anteckningar från idag. Vi hörs vänner!

kram!!

- sofia <3

ps. det tar sån lång tid att ladda upp bilder här på bloggen att jag gör det på facebook istället. här e länken :) http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=250955&id=716903471 (hoppas den funkar) ds.