söndag, oktober 31, 2010

regn, polisbåt, middagar, ladyboys

Hej allihopa! :) Nu har en till vecka nästan gått här i Phuket. Denna vecka har jag som tidigare sagts spenderat i Krabi, Aonang, Koh Lanta samt Khao Lak. Jag har också hunnit med att studera en av våra utflykter till Khao Sak och ett elefant projekt. Svårt att ens komma ihåg allt man sett under denna vecka, det har varit väldigt intensivt med hotellstuderande och sevärdhets-tittning i de olika destinationerna.
I början av veckan drog alltså Kiki, Cathrine, Suvi och jag iväg till Krabi och Aonang regionen för att studera området. Där hann vi med att fira Cathrine som fyllde 25 samt chilla i Aonang under vår lediga dag, som det såklart regnade på. Monsunperioden verkar inte riktigt ge med sig iår. Det förundrades vi också över på Koh Lanta när vi träffade en ur personalen på ett av våra hotell. Denne person (som varit en man, men tydligen höll på att förändras till en kvinna!!) sa att vädret är mycket sämre iår än det var förra året samma tidpunkt på året. Hmm.. klimatförändringar :( Dessa ladyboys har vi sett ganska mycket under denna vecka. Helt otroligt att man vill förändra sitt kön sådär, å det ser verkligen hemskt ut när de är i den fasen att de håller på å förändras kroppsligt sett. Det är liksom en karl och en kvinna på samma gång. Scaaaaary ! haha.
När vi kom hem från ao nang på torsdagen var det dags för en middag på en båt ute i Chalong hamnen. Det var en fin båt, inredd med trä. vi fick oss en jungfrutur faktiskt upp längs stranden via kata, karon och patong. Jättefin tur på kvällen, när man kunde se alla lampor från stränderna. Denna båt ägs av ett företag från sverige som fungerar här under högsäsongen och vi säljer utflykter med dom. Jättemycket sådanthär nu i början av säsongen, möte med olika typer av företag som vi samarbetar med. Båten var en typisk båt som finns här i Thailand. Soldäck högst uppe, liten salong under där och sen längst ner fanns det utrymme för att äta och umgås, jättefin båt. Och god mat fick vi också av gänget på La mõet båten :)
Fredagen var det tidig uppstigning för oss som skulle på jungle trekking med siam safari. Vi åkte ett helt gäng från teamet för att åka elefant och kanot i Khao Sak. Jättefint djungel område. Roligt att igen få sitta på elefant ryggen :) Här fick vi också supergod mat till lunch! Så skönt att äntligen ha blivit frisk från magproblemen och nu smakar maten igen :) Jee! En av kollegorna här åkte hem idag faktiskt för att han har varit sjuk i flera veckor nu. Började med magproblem och sen fick han åka in på sjukhus här i Phuket och under den tiden hittade dom en massa fel på honom. Så nu åkte han till Sverige för att kurera sig på sjukhus där och försöka bli frisk. Usch usch. Hoppas man får vara frisk nu under resten av tiden, eller att man helst inte får nå värre sjukdom på halsen. Efter jungle trekkingen hade jag faktiskt ledigt hela kvällen, vilket var skönt. Slappade hemma på rummet. Skönt att ibland inte göra ngt alls. bara var för sig själv och rensa tankar.. Huvudet är för tillfället fullt av olika information om hotell, sevärdheter etc etc.
Lördagen kom även denna vecka och då var det dags för att åter packa väskan för att dra iväg med tjejjerna igen, denna gång kom även josephine med oss. Bilen styrde vi mot Khao Lak för att spendera helgen där med att studera samt fira lite Halloween hann vi också med :) Gänget i Khao Lak var jättemysiga. Önskar nästan att man skulle ha hamnat i ett lite mindre team, det verkar vara lättare att bli en i gänget då.
Khao Lak är inte så stort så vi fick färdigt allt hotellstuddande igår redan, så vi belönade oss med en helkväll på Happy Snapper där dom firade Halloween. Middag åt vi på hotellet eftersom det bjöd dom på. God thailändsk buffe nere på stranden. MYSIGT! Eftersom vi är tre som dricker öl i gänget så bestämde vi oss för att ta in ett helt torn med öl. Hela 3 liter mätte tornet :D Haha! Gotta love Thailand ! :D
Khao lak teamet hade fixat fina clownkostymer åt sig inför Halloween, fräänt tyckte vi från Phuket teamet :) Det blev en riktigt lyckad kväll faktiskt! :D
Idag var det dock lite trögare att ta sig ur hotellsängen på Khao Lak sea view hotellet. Superfint hotell! Lyxigt att få prova på och bo i de olika hotellen som vi har här, jättefina och så mycket mera bekväma sängar än de vi har här i Kata.
Ikväll är det Halloween på two chefs i Kata med kontoret, skall bli roligt att få se hela teamet på ett och samma ställe :) Så idag var vi och kollade på de sista sevärdheterna som vi inte hann med igår, vilket var Polisbåten som spolades upp på land under tsunamin och ett museum för tsunamin och sedan ännu ett monument (en våg) som är lika hög som den våg som kom in över khao lak 2004. Hemskt att vistas på såna ställen tycker jag, man riktigt känner att ngt dåligt har hänt där :(
Imorgon igen är det dags för att studera sista dagen i Phuket.. Börjar bli så trött på att sitta i bil dagarna i ända. Okej, jag kommer att sitta still på kontoret också men där kan jag ändå göra ngn nytta. Men men , den tiden kommer väl den också. Resten av nästa vecka går också till att studera utflykter samt kontoret och de olika datasystemen. Denna vecka skall vi också ha våra Goals And Development möten. Skulle behöva förbereda mig lite för dom, men det orkar jag inte idag. Det får nog bli morgondagens kvällsuppgift. Men nu blir det nog att packa upp väskan och packa tvättpåsen.. Såååå lyxigt att vi får lämna in våra smutsiga kläder på kontoret å så kommer de tillbax om ngra dar, rena och strukna :)
Vi hörs om några dagar. Då kanske jag kan ge er en bild av mig i min arbetsuniform också :)

Ha det så bra vänner! Saknar er, önskar att ni alla kunde vara här. Vi skulle ha det så roligt.

puss! <3

- sofia

söndag, oktober 24, 2010

hotellstuderande, varma dagar å dålig mage

Jaha, nu har det gått några dagar sen jag sist uppdaterade er om läget i Phuket. Här har det hänt en massa.. Har studerat Kata, Karon å lite Patong områdena med bil. Roligt var det och nu börjar man känna sig lite mera hemma i kvarteren, det e skönt!
Vi har också hunnit vara och "provdyka" med scandinavian divers, men jag var för feg att ta mig under ytan så jag stannade mest på båten hela dagen medans dom andra provade på scuba diving. Rädd för att vistas en hel dag ute på båten var jag också, har ju inte hunnit sola så mycket ännu så jag var rädd för att bli bränd.. MEn tji fick jag, solsting i slutet på dan.. Junior som jag e så hade jag inte tagit med nånting att ha på huvudet. Så igår fick jag gott ligga hemma å kurera mig mot hög temperatur i kroppen samt en bankande huvudvärk och turistmage! E så trött på att vara sjuk nu.. Orkar inte vara det när man skall studera så massa nytt hela tiden. Dessutom åker vi mot Krabi, Ao nang och Koh Lanta imorgon för att vara där i 3-4 dar för att studera deras område. Skall bli kul att få komma tillbaka till Krabi och Ao Nang, kanske man får en syn av kusinen då som jobbar som dive master där :)
Vi som studerar tillsammmans nu e en grupp på fem personer, 2 av oss är helt nya guider. De andra 3 har jobbat tidigare, så det e skönt att ha ngn med guide och guide online erfarenhet med som hjälper oss studera de rätta sakerna. Dessutom får vi lära oss en massa danska på köpet eftersom de tre tjejjerna som e erfarna är alla från danmark :) Skönt att få öva den i liten grupp eftersom det e ganska svårt ibland tycker jag att höra vad dom säger, dom pratar liksom så snabbt och grötigt ibland! haha!
Så ikväll efter att vi hade studerat fördigt där vid en femtiden så drog vi tillbax till kata området för att skjutsa mig till dr chusak, men tror ni inte att han hade stängt för dagen. Det var riktigt dåligt, för nu orkar jag inte ha magkramp längre.. jag vill kunna äta utan att behöva sitta en timme på toaletten. (nåja där överdrev jag kanske lite, men det blir det om man räknar alla gånger man springer på toaletten. detta är dock svårt att göra om man studerar från bilen, det finns liksom inga toaletter inbyggda i sätena. haha) Nemen jag e fortfarande vid gott humör, hoppas bara att jag hinner till dr chusak imorgon innan vi drar iväg för jag vill verkligen åka med tjejjerna :)
Nåt bus har jag inte hunnit vara med om ännu eftersom jag varit så trött vissa kvällar eller varit sjuk de sista dagarna så jag får spara det tills senare i säsongen. Nu måste jag bara bli frisk så jag orkar studera och får börja arbeta nångång ! :)
Sen var vi ju också på en middag med taylorn jaspal på han indiska restaurang och det var spännande indisk mat, dock e jag lite avig mot maten.. jag misstänker att det e den som gjort att jag blivit dålig. Nåjaa, onödigt att fundera på det nu. Under hela middagen bjöds vi på levande musik av två thai tjejjer som var riktigt duktiga på att sjunga, de var dessutom Dido fans vilket vi tyckte om vid vårt bord :) Där lärde jag känna några tjejjer som jobbar i Karon, som var riktigt härliga tjejjor! Hoppas på att vi kommer att ses mera under säsongen, för här vid huvudkvarteret har jag inte funnit ngn soulmate ännu :/ Det kanske kommer när säsongen riktigt sparkat igång och man kommit igång med sitt arbete ordentligt! :)
Idag var vi dessutom till Central Festival vilket är ett stort köpcentrum inne i Phuket town. Det doftade precis som i Bangkok :D Guud vilka minnen man fick från utbytestiden i Rangsit, Bangkok! :) <3 Dit blir det nog att åka ganska snabbt igen för att shoppa lite, kanske kolla bio (allting går ju här före det kommer till Europa ;) hehe), käka god mat och bara strosa runt bland allt folk.

Det var allt för nu. Skall försöka skriva så fort vi kommer hem från Ao nang (om det alls blir ngn resa för min del, HOPPAS!). Ha det gott tills det!

Kram

- sofia

tisdag, oktober 19, 2010

framme !

Hej allihopa.
Jag har landat säkert ner på thailändsk mark idag. Å väskan kom med alla planen, HALLELJUA får man säga :D
Så nu ligger jag här på sängen i Kata Beach i min alldeles egna lägenhet.. skönt att få bo ensam. Dock bor det nog mera guider/guideonlinare i trapphuset. Vi bor nämligen granne med kontoret :D Så man kan sova länge på morgonen.. hehe.

Jaa.. flygresan gick som sagt bra. Tröttsamt att vara på resande fot i ett helt dygn och inte få så bra sömn eller mat.. Kände sig alldeles vimmelkantig när man kom fram till kontoret å blev guidad runt ite snabbt på kontoret å fick träffa en del av kollegorna. Massa papper hit å dit å bla bla. Men SEN blev jag incheckad i min lägenhet å GUUD va skönt att slänga sig ner på sängen. Sov i fem timmar så jag missade alla solchanser idag men det lär väl komma flera ;)
Skall nog krypa ner snart i sängen för imorgon e det tidig start. Vi skall ha möte klockan 8 på kontoret och sen skall vi till ett BV för att möta våra tailors och skandinavian divers som skall hålla en presentation för oss. Sen på fredag skall vi åka ut med dom å få snorkla.. Jeee! :D
Men innan dess skall vi också hinna med att börja studera Phuket och alla dessa ställen som finns runtomkring för att vi på guide on line skall kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi skall också köra bil själva på lördan när vi fortsätter med studerandet. Haha, får se hur det går. Det e ju nämligen vänstertrafik i detta land och det finns ju inte riktigt några ordentliga trafikregler i detta land :) Men det går nog bra, bara man tar för sig lite men ändå är försiktig.

Jag kan ju också berätta att min Buddy e en finsk tjej, som är riktigt duktig. Hon jobbar sin tredje säsong nu och första säsong som guide onlinare, så vi skall hjälpas åt med allt möjligt. Sen fick jag också träffa min personliga tränare som också ska hjälpa mig att komma igång med arbetet här. Han var en trevlig typ från sverige som jobbar för 6 året i rad nu i Thailand så han verkar vara en klippa om man behöver ha reda på ngt snabbt :) Alla på kontoret var riktigt mysiga och trevliga. Fick träffa både destination managern samt team managern, två duktiga kollegor må jag säga. Skall bli så roligt att få bli en av dom. :)

Så de närmaste veckorna kommer jag väl antagligen bara att studera allt runtomkring här i Phuket. I och med att första flyget kommer redan på söndag blir det ganska intensivt men jag ska klara det. Bara å bita i äpplet och börja på. Har skummat igenom nästan alla papper jag fick idag redan å det e mycket att ta in. Men som sagt, jag känner också att jag får ett riktigt bra stöd från de mera erfarna kollegorna.

Vi har också hunnit med lite middag idag på Buffalo, var vi får en ootroligt bra rabatt ;) Sådär blir det nog att man sitter ett x antal gånger under dessa fem månader som jag kommer vara här. Min buddy Minttu ringde in mig och några andra tjejjer så vi stack till Buffalo och käkade och snackade i två timmar. Så såsmåningom e man väl en i gänget. Idag var man dock lite slö i alla konversationer, samtalet gick på engelska, finska och svenska. Man blir helt virrig :) Men roligt att träffa likasinnade människor.

Jepp, det var väl allt som hänt idag. Dags att krypa ner under täcket och drömma söta drömmar om morgondagen.
Vi hörs!

kram

- sofia

söndag, oktober 17, 2010

imorgon börjar det :)

Imorgon börjar äventyret. Väskan och handbaggaget är packat å klart. :)
Tåget ner till Helsingfors och Dickursby åker från Bennäs kl. 05.43 imorgon.. Kuul kul kul :D Man börjar nog lite vara nervös ändå, TÄNK ett halvår utan att kunna krama familjen å ingen mammas mat. :( Det blir nog bara att bita ihop och tänka att jag åker för att jobba och lära mig nya saker samt uppleva nya häftiga ögonblick med nya härliga människor!
Sista helgen hemma var fantastisk. Mat, gott sällskap, singstar å vin gjorde lördagskvällen till en av de bättre kvällarna detta år och denna höst :) Tack för att ni finns tjejer, ni e så underbara. <3

Så vi ses om ett halvår då vänner, ta hand om er och era nära och kära.
..och förlåt för att jag åker iväg. men detta är något jag måste göra nu men vi ses ju igen :)

Vi hörs!

- sofia <3 <3

tisdag, oktober 12, 2010

18 oktober 2010

Dagen D börjar närma sig, alltså dagen då jag tar min packade resväska och ger mig ut i världen för att guida vilsna turister :) Idag ringde chefen för Overseas, H, och berättade att min biljett blivit klar idag. Verkade vara en väldigt trevlig kis tycker jag. Lät riktigt söt ;) Men så är han väl ändå i 50 årsåldern, haha :D
Jaa-a, datumet blev nudå 18 oktober. Det är alltså nästa veckas måndag som jag sätter mig på Air Berlin flyget till Berlin, i Berlin byter jag flyg som tar mig till Munchen International och därifrån åker jag med flyget ner till underbara Phuket. Antagligen försvinner mitt baggage i Berlin redan, brukar ju vara så när man har många byten, dock flyger vi hela vägen med Air Berlin så kanske det mitt i allt lyckas med baggaget. Måste iaf komma ihåg att packa lite ombyteskläder i handbaggaget. :)

Så nu vet ni, 18 oktober 2010 drar jag iväg. Hinner alltså kaffa med vänner och bekanta även denna inkommande helg. Jee :D

Hörs vänner när mina resenerver verkligen börjar göra sig till känna ;)

kram så länge

-sofia

fredag, oktober 08, 2010

VISA

Jee, idag fick jag mejl om att mitt visum är klart och att dom skulle posta det till mig idag. Så jag misstänker att passet kommer hem på måndag (HOPPELIGEN). Det är ju ett rekommenderat brev, men ändå från Sverige. Kan ju inte ta så länge innan det dimper ner i brevlådan tycker jag. DET FÅR INTE TA LÄNGE. :D Börjar bli riktigt otålig att komma iväg och börja jobba nu. Det börjar faktiskt kännas att det är på riktigt som jag kommer åka iväg :) Jee!
Så snart e det avfärd hörni !

- sofia

tisdag, oktober 05, 2010

visum å biljett väntan

Det är ganska tyst här på bloggen nu eftersom jag befinner mig hemma i Sandsund och väntar på att få mitt visum till thailand och min flygbiljett. För en vecka sedan sa Heikki att det antagligen tar en tie dagar innan allting e klart för avfärd, så jag väntar att höra från han i slutet på denna vecka och kanske det blir avfärd mot lördag-söndag nångång :)
Har besökt Åland under helgen för att delta i personalfesten för stället jag jobbade på under sommaren. Det var en rolig dag i söndags, med lek, bastubad och middag samt lite singstar sedan på efterfesten hos en av kollegorna. Under helgen bodde jag hemma hos underbara fina Susanna. Sen på fredagen kom även Sanna från Åbo över och landade i vårt "base camp". Vi hade en riktigt rolig helg med alla vännerna på Åland, massa skratt, lite gråt, massa god mat samt godis ;) En lyckad fin hösthelg på bästa sommarön i världen.

Men nu e det så dags att göra sig redo för ett ca 6 månaders äventyr i Thailand och Phuket. :) Kan ju inte säga annat än att jag väntar ngt oerhört på att få åka iväg. Ledsamt är det förstås att lämna nära och kära här hemma som man kanske inte kommer att se på de 6 månaderna som jag kommer att vara där nere. Det finns inte så stor möjlighet till att jag kommer hem under min vintersemester heller, det e ju lite långt.. Men vi har ju skype och e-mail. Sen går det ju flyg varje dag också som min kära far säger ;) :D

Vi hörs nog innan vi åker ännu. Misstänker att det kommer å vara svårt att få tag i sömnen natten innan det e dags för avfärd. Det e ju faktiskt ett helt nytt jobb jag skall jobba med samt väääldigt långt borta. Men det blir nog bra :)

kram

- sofia