torsdag, maj 21, 2009

avfärd hemåt mot finland

idag e dagen då alla kommer att vara ledsna om ett par timmar. halv åtta åker bussen mot suvarnabhumi flygplats. få se nu om alla kommer igenom alla kontroller de har i och med svin influensan :P

tre månader har gått så oootroligt fort. man har lärt sej så mycket om sej själv och om sina vänner. nya vänner och bekantskaper har uppstått och man har fått en ny familj här i thailand, min egen starfamilj :)

jag längtar nog hem till er alla, men det e med stor sorg jag lämnar thailand bakom mej idag. jag vet att jag kommer att återvända hit, men aldrig med samma gäng. det e synd..

nästa gång jag bloggar e hemifrån, sandsund min hemby. så vi hörs på fredag eller lördag, så får vi se vad för känslor som finns då.

kram på er alla nu, och tack för att ni följt med bloggen hittills :)

nu kommer lillpuumo hemåt.

puss! // sofia

tisdag, maj 19, 2009

Samui airport 19 maj 2009

Sitter nu vid samui airport och ventar pa flyget tillbax till Bkk. Semestern e slut och om 2 dar lyfter flyget mot finland. Det e med blandade kanslor som man kommer tillbax till finland och alla kamrater.
Sista dagarna i thailand har vi besokt Koh Samui och Koh Pagnang. Vi har varit ett gang pa 8 stycken som har umgatts och man har fatt stifta nya bekantskaper igen en gang genom K. Batman. Kari och Toni, Paukku, Mari och jag sjalv har varit pa Koh Pagnang medans z och l-m for ivag till koh tao for att ta det lugnt infor hemresan. Vadret har inte varit det basta men lite sol har vi iaf haft och fatt lite farg i ansiktet :)
Igar firades ocksa min birthday pa stranden nara vart hotell. Det var en kiva fodelsedag som jag nog aldrig kommer att glomma :) tack till er alla :D
Nu orkar jag inte skriva mera..det suger att skriva pa ett thai tangentbord, det fattas liksom bokstaver :p

Men men vi ses snart och tack alla for gratulationerna !! :)

Puss och Kram// sofia

onsdag, maj 13, 2009

Sista veckan i Thai

Ojdå, här var det inte uppdaterat. Jag får be om ursäkt.. Men vi har hållit på med så mycket och inte riktigt haft tid att skriva. Men nu så..

Sista skolveckan e nu avklarad, TACK för 15 studiepoäng :D Sista presentationen idag gick superbra, jag tror faktiskt att vi tog hem vinsten med eventet, Asian Health & Wellness 2010 MBS (Mind Body & Spirit) ! Wohoo! Sen började det regna när vi skulle hem, regnperioden har nämligen infunnit sej och nu regnar det jättemycket. Regnet liksom häller neer när det regnar. Detta regn är verkligen regn :P Int sånt fjuttigt regn vi har hemma. Så vi stuntta nu iväg hem med våra studiekläder på (vit skjorta och svarta byxor), och regnet hällde ner. ---> Vi var genomblöta när vi kom hem, men glada som vi alla ändå var över att skolan e slut så hoppa vi ner i poolen :D
Dock känns det lite sorgligt att 3 månader redan är över och att man kommer att måst lämna alla nya kompisar och bekantskaper man fått :( Men det blir ju att styra mot Åland, och där får man väl också träffa en hel del nya människor :D

Sedan vi hade lång lovet över Songkran så har vi varit två helger i BKK, där vi shoppat allt för mycket till oss själva och nära & kära! :) Och sedan har vi varit ute i BKK vimlet också :P
Har aldrig sett så mycket vatten på en väg som det var i lördags när vi var på väg in till BKK för att festa. När vi satt i taxin såg man att om man skulle öppnat dörren så skulle vattnet ha strömmat rakt in i bilen :P
Helgen innan det var vi i Koh Chang och catchade lite bruna med Pauliina och Mari. Där bodde vi på ett jättefint "spa hotell" som hette Warapura och låg på Long beach. Ska sätta in bilder därifrån sen då min dator startar... Det var nog superfint ställe, en riktigt rolig helg hade vi där.. Lite fest, lite reggae musik av filippinare och slappning :)

Och nu har vi börjat packa väskorna för att åka hem till Finland. Flyget går 22.5 00.15. Men innan dess så ska vi dra ner till Samui för att festa det sista och snorkla och bo i bungalow :D Vi ska bo riktigt fint ryktas det! :)

Kommer verkligen att sakna Thailand. Alla vänner, alla ställen vi besökt, all mat, alla buckets...
Det jag inte kommer att sakna (eller kanske jag gör det ändå) e "many sizes, you can try.... NO haaave", "tuk-tuk?", "cheap cheaaap maa'm".

Thailand har nog lärt mej så mycket om både mej själv och andra runtomkring mej. Jag längtar redan efter att få komma hit igen..

Ikväll blir det att fara till grannbaren på några öl för att fira att sommarlovet har infunnit sig :) Näst sista festen i Rangsit ;)

Det var allt för nu.. vi hörs mina vänner!

Kram// soffi <3