torsdag, november 27, 2008

första sprutan


stack mej in via hälsovårdaren idag för att kolla om jag behövde uppdatera ngn av de vanlilga vaccinationerna. enda jag behövde göra var att ta en stelkrampsspruta i baken :) heh. jag fick även mina a+b hepatit recept plus japanska hjärnhinneinflammation recept. så nu blir det att besöka apoteket å börja inta sprutor, nästa vecka börjar jag på me twinrix på onsdag morgon. fick reda på av mamma att det där japanska.. vaccinet e slut i hela landet typ för tillfället så det bli att vänta till januari innan man börjar på med det :S ooosis! längtar dock inte efter att börja på med den etersom man kan må ganska dåligt av den har jag hört.. känns också ganska så skönt att få börja på med vaccinationerna eftersom det känns som om att resan börjar närma sig då :D ska bli så roligt. det e ju bara tre månader kvar nu. :P
nu ska jag fortsätta med lite skolarbete, det e ju faktiskt ltie skola kvar också! fast det e bara 9 skoldagar kvar före jul ;)
dags för lite skrivande nudå.
suck.

torsdag, november 13, 2008

thailand feber


idag hade vi möte om thailand i skolan. hälsovårdaren var på plats och berättade om olika vaccinationer, sjukdomar, och besvär man kan få under tiden i thailand. a+b hepatit vaccination samt japansk hjärnhinneinneflammation medicin blir ca 200 euro att kosta, så måste man väl kanske också ta med sig lite malaria medicin också in case of. vi har ju tänkt resa ganska mycket och se oss omkring så antagligen kommer vi att åka ut i djungeln nån helg :) så det blir ju no en hel del kostnader innan man ens kommer iväg. skolan betalar ju biljetterna så de behöver man inte tänka på. skönt!
på mötet var också tre elever som var där i våras och studerade, de visade bilder samt berättade o platser de besökt och rekommenderade att besökas. de sa också att vi ska ta så lite som möjligt med oss när vi reser, för man kan köpa så mycket där istället. inte mej emot, men nog kommer det bli svårt att välja vad man ska ta med sig och vad som får lämna kvar här hemma.
jag ser framemot att få fira det thailändska nyåret, då man får skjuta med vattenpistoler mm. det lät så roligt när dom berättade om gemenskapen där under den högtiden.
en annan sak som jag längtar efter är att få smaka all thailändsk mat samt se djur och snorkla i kristallblått vatten. jag kan knappt vänta!!
i december blir det dags för den första sprutan.. då kommer man säkert att känna att man är på väg :)

måndag, november 10, 2008

deppad

tyvärr har jag måsta sluta på thai kursen eftersom jag nu under juletider jobbar extra vid jakobstads stadshotell och jag måste infinna mej på jobbet redan kl 18.00 på fredag kvällarna. till den tiden hinner jag inte om jag går på kursen och måste åka buss vilket jag måste göra.. så nu blir det nog att studera de papper jag har och sedan hitta lite info om thai på internet. förslag på sidor?
nåja nu ska jag börja dra mej ti kojs. här smattrar regnet på rutorna och man e kall ända in i märgen pga vädret, usch och ve.
ha d gott alla.

torsdag, november 06, 2008

lite foton från thailand (icke egna)

En tur på en elefant måste man väl också få till under vår tre månader långa vistelse i, landet jag tror och idag kallar paradiset!





En liten båt i ett vackert landskap, hoppas jag får uppleva ngt likadant :)

En dam på en marknad, lite annat

än marknaden på Jeppis torget,

lite andra grödor också.






















sà-wàtdii khâ

hej på er. dags för lite uppdatering. händer inte så mycket just nu me thailand men nästa vecka ska vi ha vårt första möte i skolan, skall bli intressant att träffa alla som ska åka iväg sen på våren. igår fick vi även reda på att di kaverin vi har som går på företagsekonomi också kommer att joina oss till thailand, vilket är superduperbra :) vi kommer att få så roligt på fritiden under våra resor som vi ska göra!
idag har jag börjat kolla upp lite olika stipendier som man kan ansöka om, skulle sitta fint me lite extra finansiering till resor och boende där. när det nu ändå finns fonder som ger ut pengar till studerande så måste man ju också använda sig av dem :P Dock börjar jag spara min resekassa nu redan inkommande helg när jag ska börja jobba me julfester vid stadshotellet i Jeppis, jejj. Finns ju inget bättre än människor i äldre åldrar som bara behöver dricka ett glas rödvin så e di alldeles lulliga och fnissiga, okej det ska väl vara lite lulligt på en julfest men när männen börjar "flirta me småservitriserna" då går det över linjen :S nog om det. ska bli kul å börja jobba lite iaf och känna att man gör lite nytta och får lite pengar istället för att bara bli av me pengar på helgerna.
Tillbaks ti Thailand då :P har hört många "skräckhistorier" om di första ställen som man blir satta att bo på i Bangkok.. Classic Place skall tydligen vara ett av de bätre ställen att bo på, vi skall väl försöka få in våra fötter på det hotellet också.
Det som skrämmer mej mest med att åka till Thailand är att det kommer att vara en så stor chock att se så mycket människor och trafik, att man kommer att bli lite ställd när man skall börja ge sej ut på egen hand. Men nog ska vi väl klara det, vi e ju en så stor grupp av tjejjer som åker att vi får hålla ihop :) Vi e ju ändå turismstuderande :P Språket blir nog också svårt att "förstå" och att göra sig förstådd. Jag räknar med att man får gestikulera och visa mycket me händerna och kroppen :)
Ska också bli roligt att eventuellt få träffa kompisar som redan är där nere och jobbar under vintersäsongen. Kan inte vänta längre.. måste komma iväg ! SNälla kan det inte vara februari redan nu!!!
hej så länge.